Wat is mantelzorg

Dit heet mantelzorg

Wanneer een kennis van je het moeilijk heeft om door ziekte of handicap bepaalde dingen uit te voeren. Zal je deze persoon waarschijnlijk helpen zonder dat iemand je hiervoor de opdracht heeft. Je doet het omdat je om deze persoon/personen heeft.  Je kan ook mantelzorg bieden aan verschillende mensen in één keer.

Wat is mantelzorg

Soorten mantelzorg:

Wat is Mantelzorg kan veel verschillende vormen aannemen. Dit kan gaan van je buurman die op leeftijd is en moeite heeft om zijn boodschappen te doen, helpen met zijn boodschappen. Maar het kan ook zijn dat je een neef hebt die gehandicapt is en je bij hem gaat logeren voor enkele maanden om te helpen in het huishouden en zijn verzorging tot hij professionele begeleiding kan krijgen. Ikzelf ga bij mijn bejaarde buurvrouw helpen om haar bloeddruk te meten elke ochtend, bijvoorbeeld.

Wat is mantelzorg? Het is ook een luisterend oor bieden aan een persoon die behoefte heeft zijn verhaal even te vertellen. Dit is wat mantelzorg is.

Wat is mantelzorg, niet betaald:

Voor wat is mantelzorg word je dus niet betaald, je doet het volledig vrijwillig. Mensen die in de verpleegkunde, verzorging, … werken helpen mensen ook. Zij doen dit voor hun beroep en worden hier dus voor betaald. Dit is geen mantelzorg al kan het werk dat men doet overeenkomen met het werk dat de mantelzorg gever doet.